Det var litt overskyet og 17 grader i luften i Langesund kl 0830 da vi skulle gå over Rognsfjorden. Det var tung sjø over, men ellers fint å gå.

Båtfolkene i dette området har stor respekt for fjorden, vi hører folk stadig vekk fortelle om store bølger. Jeg husker tilbake til 1982/83 da vi bodde i Langangen mellom Porsgrunn og Larvik. Vi startet båtlivet vårt her. Noen ganger merket vi godt at våre båtvenner ikke ville krysse over denne fjorden. Fjorden ligger vest i Langesundsbukta, ytterst i innseilinga til Grenland. Vi gikk først innom Skolebukta for å kikke. Vi fortsatte forbi Bukkespranget på vei over fjorden. Dette smale og idylliske sundet mellom Lille Arøya og Vesle Arøya kalles Bukkespranget. Det hevdes at navnet stammer fra en observasjon gjort av en bukk som klarte å hoppe over det smale sundet med de bratte bergveggene.

bukkespranget
Bukkespranget

Vi fortsatte inn til «Paradisbukta», på kartet heter det Jordsbukta. Bukta er virkelig flott og populær blant båtfolk. Det var mye båt, men det var plass til oss også. Været ble også veldig bra, og kunne nå defineres som sommer. Da ble det bading på undertegnende. Det var 19 grader, noe som kanskje var litt lite, men det gikk. Det var deilig og forfriskende med årets første bad. Taket og sidene i kalesjen til Tamara var åpne, og det var som å sitte ute. Kvelden ble flott.

Wikipedia forteller om Håøya:

Håøya er en øy mellom Mørjefjorden og Langangsfjorden helt sør-øst i Porsgrunn kommune i Telemark, på grensa mot Vestfold. Øya er bratt og frodig, med flere flotte badeplasser. Her finnes edelløvskog, strandenger og gamle blomsterenger.

Dagen etter igangsatte skipperen tidlig avgang fra Paradisbukta. Det var grått og tåke da vi startet opp kl 0810. Vi fikk den beste seilasen vi har hatt på veldig mange år på denne strekningen over Rakkebåene. Vi  har alltid fått mye sjø og vind. Nå ble det bare gøy å gå. Vi kurset mot Svenner og videre forbi mot Verdens ende. Det er blitt en populær havn etter at det ble et nytt anlegg der for noen år siden.  De siste gangene vi har vært innom her har det vært fullt. Noe det nesten var nå også, men vi så en kjenning med en liten Trawler, og vi la oss på siden av han.

Wikipedia om Verdens ende:

Verdens ende er navnet på sydspissen av øya Tjøme i Vestfold, 26 km sør for Tønsberg. I vest ligger munningen av Tønsbergfjorden og i sør ligger Skagerrak. Fra svabergene på Verdens Ende er det utsikt mot havet og den ytterste del av skjærgården i Vestfold med Færder fyr som det mest markante landemerke. Skjærgården utenfor Verdens Ende er i dag en del av Færder nasjonalpark; Moutmarka i nordvest er også en del av nasjonalparken.

Nå var det akkurat som om en magnet dro oss lenger nordover… Etter et par timer på Verdens ende, gikk vi videre. Været var ikke helt topp og det blåste litt surt. Sannheten er: Vi er nok modne for å gå hjemover til Moss nå.

Vi fikk en fin seilas oppover, og det er mange flotte hytter som nå er befolket. Det er hyggelig å se «folk i husan».

Vi kurset rett mot Moss, og krysset Oslofjorden i fin stil. Bastøyfergene gikk og alt så ut slik det alltid har gjort. Vi la til kai i båthavna vår, Betongen, kl 12.35.

Da var seilasen slutt. Det er utvilsomt litt vemodig å tenke på. Vi har nå fullført strekningen Lofoten til Moss. En fantastisk flott tur!

Oppsummering kommer i neste og siste bloggpost.

Reklamer

3 kommentarer om “Over Rognsfjorden og videre hjem

  1. Alltid godt å komme hjem😊,tenk for en reise dere har hatt,leve ut drømmen👍,det skulle alle gjort. Takk for reisen sammen med dere på bloggen,vi snakkes😊

    Liker

  2. Endelig hjemme i «trygg» havn. Ja dere har virkelig noe å være stolte av. Og så fantastisk :):). Dette lever dere lenge på. Vi takker også for reisen dere har delt med oss på bloggen.

    Liker

  3. Takk for et hyggelig bekjentskap ikveld. Har nå vært inne og tittet litt. Dette ser jeg må ha vært en stor opplevelse for dere. Skal kose meg med videre lesing. Hilsen May-Britt

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s