innseilingleirvik
Skulptur – Stord

Vi merker nå at det er juli måned. Det er mye båttrafikk og fulle gjestehavner.

Vi tok oss en tur på land på Stord for se oss rundt. Stord har vi også besøkt for mange år siden med «Sunniva», men jeg kjente meg ikke igjen. Sentrum var ikke stort. Det var dominert av to kjøpesentre som antageligvis ødelegger  endel for småbutikkene. Det var regn i luften, men sola tittet litt frem i løpet av ettermiddagen.

Middagen på Stord ble hjemmelaget pizza. Det tar litt tid og krever litt organisering med så lite kjøkken ombord, men får det til. Pizzaen smakte veldig godt. I følge tilbakemeldingen er jeg god på båtpizza 😉

Wikipedia foteller om Stord:

stordStord er en bykommune i Hordaland. Også navn på øya Stord, hvis sørlige halvdel dekkes av Stord kommune, og den nordlige av Fitjar. Kommunen Stord omfatter et 144 km² stort areal på de bebodde øyene Stord, Huglo og Føyno. I tillegg kommer flere mindre øyer og holmer.Navnet Stord kommer av norrønt, «den høgreiste».Stord fikk bystatus i 1997 og er Norges største by med nynorsk som skriftspråk.Kommunesenteret heter Leirvik, som på folkemunne blir kalt «Vikjo».

Her bor ca. 11 000 innbyggere. Sagvåg er nest største tettsted med ca. 3000 innbyggere. Stord kommune har et samlet innbyggertall på 18 000.Største hovednæring er leverandørindustrien innen olje og gass – hovedsakelig feltutvikling men òg teknologiutvikling, drift, vedlikehold og modifikasjoner. Kværner, Wärtsilä og Apply Leirvik har samlet over 3000 ansatte.

Vi var tidlig oppe torsdag og klare for videre ferd. Vi vurderte å gå til Espevær utenfor Bømlo, men det var væravhengig. Når vi kom ut så blåste det sørøst og dermed ikke gunstig for Espevær. Derimot var det veldig bra for å gå over Sletta. Så da kurset vi sørover. Vi passerte Bloksene og Ryvarden fyr. Ryvarden fyr ligger ved Mølstrevåg i Sveio,  12 kilometer nord for Haugesund. Fyret ligger på Ryvardneset, med det værharde havstykket Sletta mot sør og Bømlafjorden mot nord.

Det var greit å gå over Sletta, ingen problemer i form av tøff sjø. Deilig at det kan være problemfritt, syns jeg. Vi fortsatte gjennom Haugesund, knipset noen bilder og gikk videre. Vi ønsket ikke å ligge inne i Haugesund. Det finnes noen uthavner sør for byen og utenfor Karmøy som fristet mer. Vi har kun ligget i en uthavn så langt, og nå kjenner vi at uthavnsbehovet presser på.

Etter litt leting, fant vi frem til Hamnarholmen. Holmen ligger i Førlandsfjorden. Du verden hvor fint det var! 🙂 Tror dette må være noe av det beste vi har sett av tilrettelagt uthavn. Vi fikk til og med plass ved flytebrygga, som det kun fantes en av. Vi plagdes ikke av bølger fra småbåtene som gikk forbi. Svenn plukket frem trollgarnet. Vi måtte jo prøve, selv om de sier at det er lite krabber her. I påvente av fulle trollgarn, som de optimistene vi er, fikk vi en koselig kveld med grilling på land og litt sosialt. Ungene i uthavna var veldig opptatt av krabbefisking fra kaia. Det holdt de beskjeftiget hele kvelden.

Fredag morgen ble trollgarnet tatt opp. Fangsten var dårlig, en del små fisk som blir teinemat. Ingen krabber dessverre. Dere får ønske oss bedre lykke neste gang.

Reklamer

4 kommentarer om “Uthavnsliv og inn i Rogaland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s