Mandagsmorgenen klokken kvart på ni startet vi opp for videre ferd. Rotta hadde vært veldig aktiv på morgenen, og vi lar henne få kaia for seg selv.  Det var 17 grader i luften, overskyet og stille. Det var et flott vær å gå videre i. Det var litt båt-trafikk også, nyttefartøy for det meste. Denne delen av landet har mange ferger og hurtigbåter.

gronningenfyr
Grønningen fyrlykt

Etter nesten to timer og 28,3 nautiske mil, passerte vi Grønningen fyr og kurset inn til Bekkjarvik. Heldigvis var det plass til oss inne i den gamle havnen. Trehusbebyggelsen i Bekkjarvik er godt bevart. Som en kontrast, så lå det også et stort kjøpesenter rett bortenfor kaia.

bekkjarvik
Bekkjarvik

Skipperen observerte en fisker som holdt på med noe på andre siden av gjestehavnen. Skipper Falch hev seg rundt. Han gikk målbevisst mot buene på andre siden for å sjekke ut om fiskeren kunne by på noe godt. Han ble borte både vel og lenge. Etter hvert kunne jeg at Svenn var på vei tilbake med en pose i hånden. Fiskeren på andre siden, kunne by på kreps. Da bar det avgårde på butikken for å kjøpe tilbehør. Hvitvinen ble også lagt på kjøla. Dette ble det beste måltidet vi har hatt på turen så langt, det smakte himmelsk og var midt i blinken akkurat nå. 🙂

krepseskive
Kreps og masse dill. Deilig!

 

Wikipedia skriver om Bekkjarvik:

Bekkjarvik er et tettsted i Austevoll kommune i Hordaland. Tettstedet har 519 innbyggere per 1. januar 2015, og ligger ved Bekkjarviksundet øst på øya Selbjørn. Bekkjarvik kirke ligger her. I 2007 åpnet Austevollsbrua, dermed er alle øyene i Austevoll sammenknyttet. Bekkjarvik Gjestgiveri er det eldste huset i Bekkjarvik. Det er fortsatt i bruk som gjestgiveri. Bekkjarvik Gjestgiveri ble bygget på slutten av 1600-tallet og har tatt i mot losjerende i over tre hundre år. Fra gammel tid har fangst og fiske vært livsgrunnlaget for folket i Austevoll. I Bekkjarvik saltet de sild, eksporterte hummer, laget tusenvis av tønner og notoppheng. Her var sjøhus, bakeri og brenneri. Den gamle tønnefabrikken og butikken er restaurert.

 

Vi ble i Bekkjarvik i to døgn. Bekkjarvik var en kjempetrivelig plass. Den andre havnen var veldig stor, men det var nesten fullt av båter. Båtene ligger utenpå hverandre. Tirsdag kveld ble det veldig fullt inne i gamlehavnen også. Det lå båter utenpå andre båter hele veien. Vi fikk en annen Viknes som nabo, «Ingeborg» fra Ulsteinvik,. «Ingeborg» og hennes skipper, har vi fulgt helt fra Sandshamn før Stadt. Vi har møtt båten i Måløy, Florø og i Bekkjarvik. Nå er også fruen med ombord, han var alene ombord tidligere. Vi ble invitert om bord på kvelden på et glass vin. Veldig koselig og praten gikk.


Onsdag morgen gikk vi videre. «Ingeborg» går nordover igjen og vi kurser sørover. Vi lurte på å gå til Rosendal, men webcameraet viste at det var fullt der inne. Det er en del konserter der i disse dager så vi regner med at det er det som har lokket båtene innover fjorden. Vi bestemte oss isteden for Leirvik på Stord. Det var en akkurat passelig dagsetappe på 23,3 nautiske mil. Det blir fort lengre dagsetapper senere på turen.

stord
Stord
gjestehavn_leirvik
Leirvik gjestehavn

Wikipedia skriver om Leirvik:

Leirvik er et tettsted og administrasjonssenteret i Stord kommune i Hordaland, og fungerer som sentrum av byen Stord. Tettstedet har 13 994. innbyggere per 1. januar 2015.

Leirvik er regnet som regionsenter for Sunnhordland, og er et knutepunkt for hurtigbåtforbindelser. Her anløper både Flaggruten til Stavanger, Haugesund og Bergen og hurtigbåtrutene østover mot Kvinnherad, Skånevik og Ølen. Fylkesvei 544 går ut av sentrum, der den møter europavei 39 mellom Bergen og Stavanger.
På Leirvik ligger blant annet Stord sjukehus, Stord vidaregåande skule, Sunnhordland tingrett og Høgskolen Stord/Haugesund. Leirvik har omfattende verftsindustri (Aker Stord) og leverandørindustri innen olje og gass. Lokalavisen Sunnhordland utkommer i Leirvik.Leirvik ligger på sørøstkysten av øyen Stord. Stord Lufthamn Sørstokken ligger 12 km. vest for Leirvik. Mellom Leirvik og flyplassen ligger tettstedet Sagvåg.

Vi nærmer oss nå overfarten over Sletta og Jæren. Værmeldingen må sjekkes og studeres nøye fremover. Vi vil aller helst ha slett hav.

Reklamer

2 kommentarer om “Fra Bergen via Bekkjarvik til Stord

  1. …Takk for kort, men hyggelig møte i Bergen og god tur videre! Synd med rotta i bergenskaia 🙂 For øvrig ikke første gang…»Det kom et skip til Bjørgvin i 1349″

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s