Vi har ikke vært spesielt heldige med været de siste dagene, ikke at det har blåst så veldig, men det har regnet endel og da blir det surt ute. Man har faktisk blitt søkkvåt bare man har stukket nesen utenfor kalesjen. Vi klarte imidlertid å få lurt oss til en tur ut for å se mer av Kalvåg. Kalvåg var veldig godt tatt vare på, og folket var veldig hyggelige og snakket med oss. Tirsdag fortsatte vi selv om det regnet og blåste sørvest. Været var greit nok til  å forflytte seg i.

Den opprinnelige planen var å gå til Hoveden, der skulle være en fin uthavn på yttersiden av øya, men det var for mye sjø og vind til at det ble noe av. Vi valgte Florø isteden.

Florohavn
Havna i Florø

Wikipedia forteller om Florø:

Florø er administrasjonssenteret i Flora kommune, og er Norges vestligste by. Florø fikk bystatus i 1860 og var da senter for sildefisket både på 1800-tallet og i 1950-årene. Etter at kommunene Florø, Eikefjord, Bru og Kinn ble slått sammen 1. januar 1964, ble kommunen en bykommune og Florø administrasjonssenteret i kommunen. Tettstedet Florø har 8 864 innbyggere per 1. januar 2015.Byen fremstår i dag som en småby med et næringsliv i utvikling. Kommunen er flere ganger kåret til den triveligste bykommunen i landet, og fikk blant annet utdelt «Miljøbyprisen» i 1998. Den har en hovedgate som går parallelt med kystlinjen, «Strandgata», som er handlegaten i byen. Etter en oppussing de siste årene er denne brosteinslagt i hele lengden i kombinasjon med asfalt i veiene, samt et sentralt plassert utbygd torg. Florø er et av anløpstedene til Hurtigruten.

I Florø måtte vi supplere kartbiblioteket vårt en smule. Ellers handlet vi ikke så mye, men vi måtte jo ut å se. Sen lunsj eller tidlig middag ble det også på Hjørnevikbua: Fish and chips, med god salat og en liten øl. Det smakte godt. Det kom mye båt til havna etter hvert, både seil- og motorbåter. I tillegg var det mye trafikk med hurtigbåter og skyssbåter av alle slag, og vi konkluderte med at dette ville bli en noe urolig havn. Vi lurer på om ingen på vestlandet kjenner til bølgedempere.

Onsdag morgen seilet opp med et deilig vær. Det ble sol og vindstille, og temperaturen steg. Det var behagelig. Vi forlot Florø for videre seilas. Skjærgården er vakker og jeg tok en del bilder. Vi gikk forbi Stabben fyr.

Wikipediea forteller:

På eit glatt, avrunda skjær midt i skipsleia, ble det i 1866/67 bygt et kraftig fyrhus. Tømmerhuset på 12 x 8,3 meter, med muren av 108 båtlaster med gråstein, fyller heile skjæret til nær siste kvadratmeter. Mot nordvest, der havet står like inn gjennom Hellefjorden, er grunnmuren forma som en skipsbaug så bølgaene kan slå seg av. Fyret har ei særpreget form, det er et landemerke som har vært et ynda motiv for kunstnere og fotografer like siden det stod ferdig for mer enn 130 år siden. Ved Tansøyna og Mensholmen ligger det en dykkerbåt, det er ett vrak som ligger her. Folk på Askrova i Flora frykter en oljekatastrofe fra det gamle skipsvraket «Welheim» som ligger utenfor øya. Det er ofte observert illeluktende olje fra vraket, og nå krever folk på øya at vraket blir tømt for olje. Båten ble torpedert under krigen og har ligget der sidan den tid. Skroget har begynt å gå i oppløsning, og dermed siver oljen ut.

Vi ville gjerne prøve fiskestanga når vi er over fjorden, men det ble for tung sjø og for dypt. Vi gikk inn til Askvoll og søkte havn. Det meldes om regn og en god del vind i morgen, så da blir vi kanskje liggende i le. Turen over Sognesjøen er ikke så behagelig hvis det blåser for mye.

Askvoll ser ut som et fint sted, det er kommunesenter og har flere butikker, restaurant og fergeforbindelse. Askvoll er en kommune i Sunnfjord i Sogn og Fjordane, og ligger ut mot Nordsjøen. Kommunen grenser mot Førde og Gaular i øst. Over fjorden i nord ligger Flora og Naustdal, og Fjaler i sør. Det er ca 3000 innbyggere i Askvoll.

Finværet varte bare noen timer, og så kom det regn igjen. Vi får holde oss inne enn så lenge, og sysselsette oss med inneaktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s