Vi takker Fred og Karin for en hjertelig mottakelse og for flott bevertning i Skodje. Ferden gikk ikke så langt videre med det første, bare ut fra havna og nedover fjorden og inn til babord og Sykkylven. Hit har vi blitt anbefalt å ta turen, og her kan vi til og med få låne en fast plass av Alf  i sin Clipper 40 som vi møtte i Kristiansund. Dessverre ble det litt for vanskelig for oss å komme i land på plassen. Han har en litt større båt enn oss, men vi takker pent for tilbudet. Så det ble gjestehavnen isteden. Her i gjestehavnen er det molo og vi ligger rolig. Det er et fint servicehus med alle fasiliteter.

sykkylven
Sykkylven

Vi tok turen fort ut for å utforske Sykkylven. Vi kikket opp i fjellsiden og så noe som lignet ei tynn bru fra en fjelltopp til en annen. Nysgjerrige som vi var, spurte vi en av de lokale og han fortalte at det ikke var en bru, men en diger snøskavel. Ikke så lett å se på avstand.

bruellerskavel
Snøskavel eller bru? Var ikke så lett å se med en gang.

Wikipedia forteller om Sykkylven:

Sykkylven er en kommune i Møre og Romsdal. Den grenser i øst til Stordal og Stranda og i sørvest til Ørsta. Nord for Storfjorden ligger kommunene Ålesund, Skodje og Ørskog. Tettstedene i kommunen er Ikornnes, Straumgjerde og Sykkylven Det største reiselivsmålet i Sykkylven er Fjellsetra. Her har tusenvis sine skiturer i den familievennlige naturen. Sunnmørsregionen er et av de mest nyttede reisemålene i Norge. Sykkylven ligger midt i hjertet av Sunnmøre og inneholder alle de fasilitetene som sunnmørsnaturen kan by på.

Om sommeren er det Ekornes Marina som går av med seieren for tilreisende. Her ligger oppvarmet basseng, bobilparkering og småbåthavn for alle tilreisende. Her kan du leie båt og fiske i fjorden eller i idylliske fjellvann. Du kan gå på godt oppmerkede og lett tilgjengelige turstier eller du kan vandre over isbreer og klatre i krevende tindeformasjoner. Kommunen huser også naturhistorisk museum, kunstgalleri og et rikt utvalg av butikker, i tillegg til småbåthavn (nyrestaurert 2007) og friluftsbad. Fergesambandet Sykkylven (Aursneset) – Magerholm er også et av Norges mest trafikkerte ferjesamband.

Wikipedia om Ekornes:

Ekornes ASA er en norsk møbelprodusent med hovedkontor i Sykkylven i Møre og Romsdal. Selskapet er mest kjent for varemerkene Stressless og Svane. Selskapet er nordens største] Stressless-fabrikken på Ikornnes produserer omtrent 1500Stressless-stoler daglig.[1] Ekornes ble etablert av Jens E. Ekornes i 1934, som J.E. Ekornes Fjærfabrikk. Bedriften startet med tre ansatte, og produserte fjærer til møbler og madrasser. Samme år startet også produksjon av madrasser, og Svanemadrassen ble lansert i 1935. I 1947begynte fabrikken å produsere møbeldeler i tre til sovesofaer og madrassokler. Ekornes ble i 2000 med på finansiering av Sykkylvsbrua mellom Sykkylven og Ikornnes, dette forenklet logistikken mellom fabrikkanleggene på hver side av Sykkylvsfjorden.

Vi fikk en hyggelig kveld i Sykkylven med grilling og kos på land. Vi satt lunt, godt og under tak. Vi kom også i prat med lokale folk,. Onsdag bestemte vi oss for å se hvordan det ser ut på andre siden, Ikornes. Dessverre lå båthavna her helt uten beskyttelse og får alle bølgene fra fergetrafikken rett inn, så da er det ikke noe for oss. Vi vil helst ha det stille når vi ligger i havn. Ferden fortsetter. Vi har pekt oss ut Stordal, siden vi har hørt mye positivt om plassen. Vi gikk forbi Røneset, hjemmet til Severin fra tv-seriene «Severin» og «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Over på andre siden kunne man se rett inn til Sjøholt. Jeg har en god venn fra Solnørdal med kommunesenteret Sjøholt. Hilser til deg Marit! 🙂

roneset
Severins paradis, Røneset.

Vi ankom Stordal i grått og stille vær. Stordal er omringet av mektige fjell på alle kanter. For oss, litt innestengt kanskje, men stedet er kjempefint. Gjestehavna tilbyr utleie av sykler, og da var vi raske på pletten og leide oss en.

sykkelisten
Skipperen kan så mangt 🙂

Sykkel hjelper oss å komme oss litt lenger ut og  rundt. Vi måtte innom bensinstasjonen Best for å få litt mere luft i hjulene, og vi fikk veldig god hjelp.

bryggaistordal
Gjestebrygga i Stordal

Wikipedia skriver om Stordal:

Stordal er en kommune og et tettsted i Møre og Romsdal. Stordal grenser i nordvest til Ørskog, i nord mot Vestnes, i øst mot Rauma, i sørøst mot Norddal, i sør mot Stranda og i vest til Sykkylven. Tettstedet Stordal har 673 innbyggere per 1. januar 2015. Stordal har færrest innbyggere blant kommunene i Møre og Romsdal. Stordal gamle kirke også kalt rosekirka på grunn av den rike rosemalingen i tak og på vegger, ligger midt i bygda.

Vi skal feire St.Hans her inne. Det er laget til et stort bål her ute på stranda, så vi vil få med oss all feiringen.

Til slutt: En liten oppfordring til dere som leser denne bloggen, legg gjerne igjen en kommentar, slik at vi får tilbakemelding på det vi skriver. Alle tilbakemeldinger blir tatt godt i mot, både ros og ris 🙂

11 kommentarer om “Sykkylven og sykkel

 1. Hei Svenn Tore og Grete (som vel er den skriveføre her 🙂
  Jeg følger med på alt dere legger ut fra turen! Veldig koselig lesing!
  God tur videre!

  Hilsen i v,k & s
  Morten H

  Liker

 2. Hei til dere. Æ ha lest mange av de flotte innleggan på bloggen, å bli fasinert over ka flott det e med ein sånn tur langs vår fantastiske kyst. Og ikke minst ha god tid te å la aille inntrøkkan sige innover sæ og å finne roa å stillheita. Deinne tur,n veit æ ha gjort eit spessielt inntrykk på dokker iflg Svenn Tore, og det skjønne æ godt. Det er ikke aille pensjonerer som får ta del i en så fin opplevelse, så det er bare å nyte i foille drag. God tur videre på ferden, så ska æ gjørra mett beste i å følge dokk på bloggen. Ha ein fortreffelig dag begge.🌹🌹🌹🌹

  Liker

 3. Synd at båten ble for liten,men tanken var god. Koselig at dere besøkte «mitt rike» som jeg er så glad i. Stordal er også en av våre favoritter, mye trivelege folk der,+ dere. Gleder meg til å følge dere videre, kanskje det blir Hjørungfjorden med Trandal,Sæbø,Urke og Øye? Det vil bli prikken over i. God tur videre👍😏

  Liker

  1. Hei du. Koselig å høre fra deg. Vi takker og bukker for tilbudet. Det var fint i Sykkylven. Vi fikk en fin grillkveld på brygga og fikk snakke med flere av de lokale. Stordal var også ett fint sted, de hadde ett flott st.hans bål og masse mennesker. Hvor langt er dere kommet?

   Liker

   1. Hei
    Vi er nå i Stokksund Kuringen marina. Fikk den føste sommerdagen her i går. 24° fremdeles når vi gjekk til koys etter midnatt.
    Havna her er helt topp,om dere ikke har vert her ,så anbefaler vi den!
    Neste stopp blir sikkert Setervik. God tur videre☺

    Liker

 4. Hei igjen! Veldig rart det med fjellet – det så jo ut som en bro mellom to fjelltopper. Synsbedrag :):).
  Ja det er vel godt med en sykkeltur også. Blir vel mye å sitte i båten, men dere er kanske flinke til å gå turer etc.?
  Ønsker dere riktig god tur videre.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s