Mjosund ble en meget hyggelig opplevelse. Mjosund er et bitte lite sted med mange koselige mennesker.  Båthavna og servicebygget kan anbefales på det sterkeste.  Det finnes også en pub, thai-restaurant og matbutikker.

Søndag var været passelig til å gå videre i.  Det var grått og ikke noe særlig vind.  Vi gikk ut Midfjorden og passerte revet uten noe sjø. Det ble en fin tur. Mange fine øyer og steder ble passert. Lepsøysundet var spennende. Været lettet etter hvert som som vi nærmet oss Ålesund.  Vi ankom Skarbøvika 1 time og 17 minutter og 22.1 nautiske mil senere.  Vi måtte fylle på litt drivstoff. Prisen var den nest billigste prisen på turen så langt.

Vi skulle til Skodje der vi har blitt invitert på middag.  Vi gikk ut i Borgundfjorden og gjennom Vegsundet, ut mot Flisneset og ut i Storfjorden.  Da var det strake veien inn til Skodje Småbåthavn i Grønnevika. Våre venner, Fred og Karin, sto klar på kaien og tok i mot oss, ønsket oss hjertelig velkommen. Vi fikk låne Freds plass da hans båt står på land for vedlikehold. Her fikk Tamara både strøm og vann. Vi ble tatt med opp til der de bor, og fikk en deilig middag og sosialt samvær.  Vi overnattet hos Fred og Karin på Skodje. Mandag våknet vi til en deilig frokost sammen med vertskapet.  Vi har bestemt oss for å handle strømaggregat i Ålesund. Aggregat må vi ha hvis vi skal ligge ute i skjærgården nedover kysten.

Dagen ble fylt med opplevelser. Jeg har ikke vært i Ålesund før, kun en liten titt fra styrhuset på hurtigruten i 1987, på tur nordover til Kristiansund fra Bergen.  Dette gledet jeg meg til.  Svenn har vært mye i Ålesund i forbindelse med jobb.

Vi tok turen til Atlanterhavsparken, noe jeg har hatt lyst til. Her var det mye fint å se! Det første vi fikk med oss var dykker-showet ved det store akvariet.  Her er det over 500 forskjellige fisker: torsk, sei, laks, steinbit, håkjerring og kveite. Dykkeren ble nesten helt borte i fisk , og vi så han nesten ikke, så mye fisk var det. Atlanterhavsparken har for øvrig mange fine akvarier med mange forskjellige arter, både kjente og ukjente.

Atlanterhavsparken har også pingviner.  Pingviner er skapninger jeg har veldig sans for. De er morsomme typer!  🙂 Flere pingviner lå i rugekassene sine, noen på egg og noen med små babypingviner. Vi fikk se en babypingvin da dyrepasseren tok en av de ut for å vise fram.

fiskakvarie
Masse fisk… og en dykker.
kveiteakvarium
Storkveita

Etter dette matet de seler. Den eldste av de 7 selene de hadde var 29 år, og hadde levd ute i det fri.  De fleste var født i fangenskap.  Selene hadde lært noen få triks. Utrolig hva du kan få dyr til å gjøre.

Vi dro tilbake til Fred og Karin etter Atlanterhavsparken, og fikk servert en wok av hvalkjøtt.  Mmmm, deilig var det!  🙂

fredserverer
Fred serverer og kokkelerer.

2 kommentarer om “Ålesund, pingviner og godt selskap

  1. Fantastisk lesing om heftige opplevelser etter en tids fravær for min del. Ja, Ålesund er en flott by. Har hatt gleden av å besøke byen ved flere anledninger. God tur videre. Håper på bra vær for dere 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s