budkirke
Bud kirke

Det var godt å gå en tur på land i Bud. Den berømte restauranten, «Bryggen i Bud», lå rett ved gjestehavnen. Turen brakte oss opp til Ergan fort. Det er mange trapper opp og pulsen fikk fart. Vi kunne merke at høyden på Ergan fort var litt mer enn Håholmens 17,5 ruvende meter over havet. Krigsminnene er ikke like fascinerende som utsikten. Den er helt fantastisk fra Ergan fort! Rett ut i Hustadvika!

En runde i Bud avdekket både matbutikker og en kirke, så kan både gjesters sult og behov for åndelig stimulans ivaretas som seg hør og bør.

hustadvika_utsikt
Fra toppen av Ergan fort mot Hustadvika
fugleberget
Fugleberget i Bud

Restaurant Bryggjen i Bud er en restaurant som hovedsakelig baserer seg på råvarer fra havet. Restauranten ligger ved havkanten med god utsikt mot havna og storhavet utenfor. Ergan Kystfort med fugleberget og moloen er nærmeste naboer.  Dessverre lå vi så urolig i havnen på grunn av sjøen utenfor, så vi valgte å forlate Bud fredag. Bølgene fulgte oss langt inn i fjorden forbi Aukra. Vi gikk inn til Molde og fant en fin plass. Litt mere liv i Molde enn i Bud, kan man si. Her lå det også en stor cruisebåt. Det skal for øvrig være fotballkamp i Molde lørdag,  der elitelaget skal spille mot eldre spillere. Det skal være en del show rundt dette også. Inntekten skal gå til kreftsaken, så vi fikk spørsmål om vi skal på denne kampen. Det er for en god sak, men vi er ingen fotball-fans dessverre 🙂

Vi valgte å fortsette lørdag morgen. Vi har fått en middagsinvitasjon i Ålesund  i kveld. Været viste seg å være mot oss. Det ble tåke, regn og blåst.  Middagsinvitasjonen får vi ha til gode. Vi stopper i Midsund. En tidligere kollega av meg var herfra, så  jeg sender henne en liten hilsen fra Midsund! 🙂


Midsund har nye kaier og nytt servicebygg. Fasilitetene er blant de beste vi har sett på turen. Folkene her er også veldig hyggelige, vi  har snakket med flere.

Wikipedia forteller om Midsund:

Midsund er en øykommune i Romsdal i Møre og Romsdal. Kommunesenteret er 6475 Midsund, beliggende på Otrøy. Tettstedet Midsund har 552 innbyggere per 1. januar 2015. Her finner man også Otrøy kirke (1878) og Nord-Heggdal kapell (1974). På Midøy ligger Søre Midøy kapell. Kommunen er oppkalt etter sundet som går mellom øyene Otrøy og Midøy, Midsundet (norrønt: Miðjusund). Det første elementet i navnet Miðja betyr «midten» og det andre elementet sund betyr «sundet».

Midsund kommunevåpen ble vedtatt ved Kongelig resolusjon 1987 og heraldikken om motivet er følgende: «Øyer i havet» De to trekantene i våpenet symboliserer ei øy som speiler seg i havet, noe som vitner om kommunen nære tilknytning til nettopp havet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s