Mjosundet viste seg lørdag fra sin beste side. Litt kald vind, men skyfri himmel. Det ble ingen grilling fredag kveld. Vi gikk i stedet opp på puben «Dampen». Vi bestilte grillet klippfisk, sammen med en flaske god rødvin til ble det et skikkelig herremåltid!

«Dampen» var en flott pub/restaurant som var innredet maritimt – gamle instrumenter sto overalt inne i lokalet. Vi fikk god kontakt med folk, og ble sittende å prate med lenge. Deriblant møtte vi en eldre mann som viste seg å være stedets gründer, Knut Kristiansen, som ogsp er ringnot-reder. På veggen i puben hang bilder av noen av båtene hans. Han forltalte oss om båtene sine, og om oppstarten av puben. Kristiansen var nå blitt 83 år og nyter livet.

Det var litt urolig gjennom natten ved kai. Det ble festa til tidlig morgen neste dag i en av båtene. Noen har ork til det også 🙂  Det var flere båtgjester i Mjosundet, og vi ble liggende til søndag. Været er fint, tross nordavind. Vi tar det været vi får.

keiko
Historien om Keiko

I dag, Søndag gikk turen videre. Vi ble anbefalt ei øy i Skålvikfjorden, kjent for å ha fått spekkhoggeren Keiko på besøk. Øya var flott, og vi ble tatt godt i mot av båter som hjalp til og vinket oss på plass. Siden det er søndag skal  mange på jobb i morgen, så vi var plutselig alene igjen her.  Vi har ingen planer om å gå videre i dag.

Vi møtte han som har laget alle fasilitetene her på holmen, Ole Baarset. Denne holmen er eid av to gårder. Han kom innom kaia for å ta vare på søppel og havneavgift, og for å se hvordan det sto til her. Han fortalte oss ivrig om Keiko. Keiko døde jo her i fjorden. Havnefasilitetene han har laget dette fordi han ville se fine båter her inne. Det ligger et verft her inne som i sin tid lagde båter, men som nå bare lager moduler. Om du kommer du sjøveien til Halsa, anbefales et strandhugg på Baarsetøya. Øya ligger midt i idylliske Skålvikfjorden. Her er tilrettelagt havn for fritidsbåter. Det er laget en fin tursti langs fjæra rundt hele øya. Øya har flytebrygge, er skjermet for nordaviden, har badeplass, bålplass, solplass, WC, vann, landstrøm og grillhus.  Fra flytebrygga kan du følge stien i begge retninger langs fjæra. Det er ca 2 km rundt øya med noen få stigninger på god sti.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s