I Stoksund var det stille og rolig, og vi følte at vi fant en egen ro her inne.  Kanskje har det med grønnfargen i sjøen å gjøre? Grønnfargen skyldes kiselalger. Vannfargen kunne minne om fargen i vannet utenfor Svartisen. Inne ved marinaen lå det fortsatt helgegjester når vi ankom. Det er hyggelig å se flere båter, og spesielt siden mange av de også var Viksund-båter. Havna ligger det også mange Viksund – har det vært salg, mon tro? 😉

Mandag kom med skyfri himmel og sol. Planen var å utføre arbeid med Tamara i dag. Vasking var obligatorisk, både ute og inne. Badeplattformen skulle renses og stelles, og ble skikkelig fin. Etter en stund kom det inn en båt, og det viste seg at den var fra Horten. «Katinka 2» het den. De var på veg nordover til Lofoten, og hadde aldri vært lenger nord enn Trondheim før. Vi fant tonen og praten gikk. Enda litt senere kom det en Trawler på 42 fot inn, og her også var det hyggelige folk og en trivelig liten hund ombord. De også på vei til Lofoten.

Tirsdag var det tid for å fortsette sørover. Det var meldt kuling fra nordøst på kvelden. Vi gikk fra Stoksund ca kl 1200 etter en ny dieselfylling. Turen sørover er fin, litt åpent innimellom, men turen går stort sett mellom holmer og skjær. Vi nærmet oss Ørland og planla å gå inn til Brekstad. Vinden ankom før meldt på værvarslet.

vindmoller
Vindmøllepark i Kråkvika

Vi passerte en vindmøllepark i Kråkvika. Så passerte vi det kjente Kjeungskjæret fyr. Fyret har 3 etasjer, og er et flott skue! Vi ankom Brekstad 2 timer og 16 minutter etter avgang. Farten var ca 17 knop hele veien. Kulingen ankom dessverre også.

Kjeungskjaeret
Kjeungskjæret fyr

Brekstad er forøvrig et trafikknutepunkt med ferger og hurtigbåter og er også kommunesenteret i Ørland kommune.

4 kommentarer om “Fra Stoksund til Brekstad

  1. Mye fint har dere sett og opplevd så langt, og mye fint å se er det masse av enda. Vi har jo en kyst som er fantastisk. Gleder meg til hvert «reisebrev» med flotte bilder og historier. God færd videre:):):)

    Liker

  2. Å , det er så flott å følge dere! Fin blogg! Jeg koser meg når jeg leser innleggene, og det blir litt mimring når jeg ser og leser at dere har valgt noenlunde samme kurs sørover som det vi gjorde i 2000. God seilas videre! Gleder meg til neste innlegg!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s