Vi våknet til en fin-fin søndags morgen på Sleneset. Svenn var tidlig oppe som vanlig, mens jeg strakk meg litt ekstra. Nå gleder vi oss over hver dag vi får med fint vær!

Ferden gikk videre i dag, søndag, og målet var Lovund, den hattlignende øya vi bare hadde sett i horisonten tidligere.  Lovund hadde fristet lenge.  Det var flott å gå med Tamara, og heller nesten ikke vind. Utsikten var flott utover mot Træna, Hestmannen og alle de andre fjelltrollene i horisonten.

Da vi ankom Lovund, gikk vi inn mellom to moloer til gjestehavnen.  Her ble vi litt skuffet, fordi det så mest ut som en fiskerihavn, men vi la oss til likevel, og bestemte oss for å ta turen til fots for å se oss litt rundt. Det første som møtte oss var en trailerparkering med fisketrailere.  Ikke helt idyllisk, men vi gikk likevel videre.  Vi kom så til et kystkultursenter, og her møtte vi en gammel mann som vi kom i snakk med.  Han hadde med seg en lundehund.  Lundehunden er en sjelden hunderase å se i dag. Lundehunder passer jo fint på Lovund, her er det jo mye lundefugl, sies det. Flott hund!

Ved kystkultursenteret oppdaget vi en ledig båtplass, så vi planla å flytte oss dit etter turen. Etter litt vandring i vakre omgivelser på Lovund, traff vi en mann i havna som sa at vi må gå til et rorbuhotell litt lenger opp, nærmere fulgefjellet. Det sjekka vi ut, og der var det fint.  Hvis vi ikke hadde funnet denne plassen ville vi nok forlatt Lovund. Gjestehavna vi fant innenfor moloen sto ikke til forventningene. Det var deilig å sitte ute i solen å bare nyte. En liten hilsen til Geir på Sleneset: Måseggene smakte fortreffelig sammen med en Mackøl! 🙂

strand_lovund
Strand på Lovund
dodfisk
Fiskelik på havets bunn

I sjøen under oss der vi lå, var det mange fiskelik. Her kunne vi faktisk se store og små kveiter, og all annen slags fisk. Her har det beste blitt skjært av fisken ut av fisken og resten kastet.  Tragisk…

Vi bestemte oss for å ta en kveldsseilas herfra. Været var fortsatt fint og havet speilblankt.  Vi kom imidlertid ikke langt ut før det begynte å blåse, og sjøen rotet seg opp.  Vi fikk en god del skvetting over båten før vi kom i le av Dønna.  Været på Helgeland endrer seg fort!  For min del er jeg er glad for at vi valgte å ikke gå helt ut til Træna.

donnamannen
Her ligger Dønnamannen – Med fjeset til himmels!

Natten tilbrakte vi igjen i havna til Sandnessjøen båtforening. Mandag ble nok en dag med finvær,  litt vind på morgenen og noe skyer, men kjempetemperatur. Vi fortsatte videre sørover i dag.  Målet var Tjøtta.

tjotta
Båthavna på Tjøtta

Vi tok bilde av ei fyrlykt kalt «Juldagan», og bak den kan man skimte krigskirkegården. Denne  er for russiske krigsfanger og fra fangetransportskipet Rigel som ble senket av allierte fly i 1944.  Over 1000 omkomne er begravet her.

juldagan
Fyrlykta «Juldagan». Ser du nøye etter, ser du en havørn sitte på skjæret til høyre på bildet 🙂

En kommentar om “Sleneset – Lovund – Tjøtta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s