I går ble Tamara tatt opp på land. Vi måtte vente til det ble flo sjø.  Kl 1300 var alt klart. Mossebåten Tamara i land på slipp på Herøy, tenk det!

Det hele har selvfølgelig sin naturlige forklaring, og det er nøye planlagt. Skipperen kjenner karene på Larsens slipp godt, de er tidligere sjømenn.

Slippsettingen har blitt en del av vår vaskeekte helgelandsopplevelse!

traktorivannet
Her er taktoren klar til å ta opp Tamara

Når Tamara skulle opp på land, rygget en traktor med en henger ut i sjøen. Tamara skulle  opp på vogna.  Når Tamara var kommet i rett posisjon, måtte hun festes til noen store påler som står på ene siden.  Når det var klart, begynte traktoren å dra oss opp på land.

Det knakte og brakte, jeg syns det var litt skummelt – jeg har jo aldri vært med på dette før.  Båtlivet er mangfoldig, og også dette er en opplevelse. Tamara helte litt mot høyresiden når vi kom på land, og det føltes litt ubehagelig.

Tamara så ganske fin ut, ingen groer å se.  Etter en god spyling var hun klar for polering og nytt bunnstoff. Vi sto på til langt på kveld.  Det var litt kjølig i luften, så det ble en kald opplevelse.

tamaragummihjul
Tamara på gummihjul – klar for spyling

Tirsdag renner opp med regn og surt vær.  Vi har overnattet om bord, noe som førte til dårlig søvn. Det er litt uvante bevegelser i båten siden vi står på gummihjul. Svenn bråvåknet av et mareritt der han drømte at vi hadde gått på land. Hellingen til høyre side opplevdes tydeligvis enda sterkere i søvnen!

I dag skal også en del maskinelle ting ivaretas – impeller og kontroll av girolje.  Olje på motoren er tidligere skiftet i Stamsund. Nye sinkanoder blir også montert. Karene her på Larsen Motorservice AS har vært kjempegreie, og gitt oss super service. Vi kan anbefale de på det sterkeste! De kan sine ting! Verdt å nevne er at de også har en ambulerende service til båter på Helgeland.  Takk til dere på Larsens Motorservice fra Tamara og oss ombord!

larsensmotorservice
Inne i hallen hos Larsens Motorservice AS

Ca kl 1400 kom floen og vi kunne settes ut igjen. Nå er alt klappet og klart til å fortsette drømmeturen,  men først tar vi et døgn til i Herøy båthavn for å rydde og vaske etter all sjauingen. En god natts søvn hjelper nok også litt på  😉

Mens vi tidligere i dag ventet på å bli satt ut igjen, gikk jeg meg en lang tur her ute på Herøy. Turen gikk innom Herøy kirke og Herøy bygdesamling. Her er mange fine røde bygninger, og når fine bygninger rammes inn med grønt gress rundt blir det fine bilder.

Wikipedia forteller om Herøy kirke:

heroykirke
Herøy kirke

Herøy kirke (Helgelandskatedralen) er en stenkirke på øya Sør-Herøy i kommunen Herøy i Nordland, på Helgeland. Bygget er fra 1100-tallet og den største av de såkalte «triangelkirkene» i området med romansk utforming; de andre er Dønnes kirke og Alstahaug kirke. Til forskjell fra disse, har Herøy kirke apsis (halvrundet hvelvet tak), og ikke løkkuppel. Funn fra jernalder antyder at kirkens område har vært tidligere gudehov. I eldre tid var her leidang tilknyttet, der båter og bønder ble samlet til forsvarsmessig aktivitet. En tid var Herøy maktsentrum i Hålogaland og kirken kan da ha vært den viktigste i Nordlandene.

På veien tilbake til båten, så dukker plutselig 3-4 rådyr opp foran meg!  De har vært å snoket inne i en hage.  Til min store begeistring, greier jeg faktisk å fange de med kameraet. En gledelig opplevelse!

Reklamer

5 kommentarer om “Tamara på gummihjul

  1. Bra dere er kommet på sjøen igjen:), med bedre søvn.opplever litt av hvert dere:)). Fine bilder fra turen. God tur videre og gleder meg til nye oppdateringer.

    Liker

  2. Stadig nye opplevelser. Du er litt av en skribent du Grete, og en flink fotograf. Ja god natt. Drøm søtt og god tur videre :):)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s