Det er spennende å være ute i øyriket. Her er ikke den beste internettdekningen for oss bloggere ;-), men utrolig vakkert er det.

I går forlot vi Sandnessjøen og gikk ut i øyan.  Vi befinner oss jo midt i indrefileten av Helgeland.

Vi gikk rett over mot Skorpa og Løvøya, forbi Hjartøya som er et ypperlig sted å ankre opp, her skal det være lunt og fint å ligge. Vi gikk videre forbi Altra og Altrafjorden, i enden av den ligger Brasøya, som var vårt mål for dagen.  Vi fikk en skikkelig snøbyge på tur utover, og temperaturen er ikke den beste.

Vi ble opprinnelig invitert til Brasøy av en gammel skolevenninne av Svenn Tore, og vi blir godt tatt i mot av Gerd og Ove i gjestehavna. Brasøy har 50 fastboende, anløp av hurtigbåt, ferge, butikk med post, kafe og sitt eget lille treningssenter (!).

Vertskapet på Brasøy tok oss med på tur til en gapahuk på øyas høyeste punkt. Oppe på toppen møtte en fantastisk utsikt oss… Du  verden for en fin plass!  Her har øyfolket bygget en gapahuk på dugnad som du kan snu etter som hvor vinden kommer, slik at du får sitte i le uansett.  Her har de lagret kaffe, kaffekjele, kopper, vaffeljern og bålpanne. De har også satt opp er flere bord og benker rundt på plassen. Utsikten herfra er magisk! Herfra ser man Vega, De syv søstre, Træna, Lovund, Dønnamannen og hele skjærgården.  Fantastisk! Kameraet gikk varmt…

vega_sor
Utsikt fra Brasøy mot Vega i sør
horisont
Utsikt ut mot storhavet

Etter en sen lunch bestemte vi oss for å gå videre mot Seløy.  Vi gikk ut i Husværfjorden og inn mot Herøy.  Her kunne vi se flate øyer, små sandstrender og broer overalt.  Vi gikk videre ut til Seløy kystferies anlegg, men vi fant ut at kaiene ikke var helt ferdige,  så vi turte ikke legge oss her i dag på den værmeldinga som er satt for dagen.  Vi får prøve igjen senere. Seløy er en fantastisk plass så vi skulle gjerne vært blitt liggende her, men sikkerheten går foran alt.

Vi ender opp med å gå tilbake til Sandnessjøen, men nå har vi blitt litt kjent ute i farvannet her ute, og det er en fordel for kommende turer. Neste uke blir det tilbake til Herøy og opp på slipp.

2 kommentarer om “Ut i øyan

 1. Du verden så heldige dere er. Jeg har selv reist med båt i området. Riktignok på en litt annen årstid, men vet hvor fantastisk det er på Helgelandskysten. Misunner dere bitte litt :):). Ønsker dere riktig god tur videre. Vi ser vel ikke deg Grete på kommende seniortreff tenker jeg. Synd, men jeg forstår deg godt i såfall.

  Liker

  1. Vi koser oss med øyriket her ute. Det er fantastisk, jeg syns det er ufattelig at vi virkelig er her.
   Og jeg er nok ikke hjemme før i slutten av august. Det kommer litt an på været også dag!
   Vi tenker ikke så langt fram, dagen i dag er det viktigste. Klem

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s