Etter litt proviantering og fylling av diesel var vi klare for videre ferd. Vi forlot Nesna, og satte kurs mot Sandnessjøen. Sandnessjøen er en knapp time fra Nesna. En del vind og snøbyger fulgte oss,  men det er uansett en flott naturopplevelse å se sjø og fjell.

nesna
Takk for nå, Nesna. Vi ses nok snart igjen!
7sostre
De syv søstre hilser på

Vi har lagt oss på en gjestehavn midt i byen, rett utenfor gågaten. Her er det stille og rolig i dag, det er kun en del båttrafikk i havna, hurtigbåter og ferger. Slik må det bli med den store skjærgården utenfor her.

Vi møter igjen vår venn Petter Dass i Sandnessjøen. Det er virkelig mangt og mye med den karen… 🙂

I dag forteller Wikipedia oss:

dassogfalch
Herr Dass møter Herr og Fru Falch.

Etter Nesna ble Petter Dass prest i Alstahaug kirke fra 1689 til sin død i 1707. Her ligger den gamle prestegården og det nye museet. Tunet er et naturlig stopp langs Kystriksveien.

Petter Dass hører til blant de mest kjente «svarteboksprestene», og det ble derfor sagt at han ikke hadde noen skygge. Den tok nemlig djevelen i bytte da de ferdige kandidatene forlot presteskolen i Wittenberg. I folketroen var rektor for denne skolen nemlig djevelen selv, og han forlangte én fra hvert kull som sin andel, enten den som var sist uteksaminert, eller valgt ved loddtrekning. Loddet falt på Petter Dass, men han narret djevelen ved å si: «Ikke ta meg, men han som kommer bak meg!» Djevelen så gjorde, men det var skyggen til Dass han fikk tak i.

2 kommentarer om “Fra Nesna til Sandnessjøen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s