Å eg veit meg eit land langt der oppe mot nord…, kjente ord fra Elias Blix.
Akkurat nå befinner vi og Tamara oss midt inne i dette landet langt der oppe mot nord.

Vi gikk fra Bodø i dag, søndag kl 11.15, og satte med kurs mot Sørarnøy.  Vi har hørt så mange fine ord om denne øya,  og nå har vi tid til å oppdage den.

På tur sørover møter vi forskjellig trafikk på sjøen; små båter som oss, hurtigruten Polarlys og «spionskipet» Marjata, pluss noen andre store båter som vi ikke vet navnet på.

Vi ankommer etter hvert Sørarnøy og øya ser fin ut den, men vi ser ikke et eneste menneske. Alt er stille. Gjestehavnen ser sliten ut, og vi tør ikke gå inn til den.  Vi får rett og slett et litt dårlig førsteinntrykk av øya.

Hva gjør vi? «Kor ska vi reis?»  Vi tar opp oversiktskart,  og begynner å spekulere. Hva med Inndyr i Gildeskål kommune?  Det er jo ikke lange biten ned dit… Det ender med at vi kurser i den retning.  Bortsett fra at det har snødd i natt , og at det er snøgufs i luften, så er det strålende vær, sola skinner. Fjellene er like fengslende og flotte her.

fjellhav
Strålende sol og nesten speilblank sjø

Vi ankommer Inndyr en knapp halv time etter, og får umiddelbart et godt inntrykk av stedet. Her er gjestehavna bra, og vi legger oss til.

 Vi ruslet en tur på land for å se oss omkring.  Førsteinntrykket er at det er velstelt og rent på Inndyr. Her er ikke noe søppel som ligger slengt omkring. Gatelysene er laget som master på en seilbåt, noe som er både morsomt og sjarmerende.

inndyr1
Inndyr
inndyr_kai
Tamara ved kai på Inndyr
mastene
Master som lyktestolper på Inndyr.

6 kommentarer om “Å eg veit meg eit land…

  1. Fantastisk natur – misunnelsesverdig. Har kjørt med båt fra Kristiansand til Alta og vet hvor vakkert det er nordover. Dere er heldig som får oppleve dette, og som har så fint vær. Kos dere videre. Klem fra meg

    Liker

  2. Var dere i Inndyr? Og spiste på Heimsjyen, kanskje? Der overnattet vi i fjor, og hadde en hyggelig (øl)kveld med kommunens rådmann (!)…vår felles venn og bror Helge Akerhaugen! Han bor «borti gata» 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s