Fra Nordskot til Helnessund

2016-04-19 08.35.06
Her gir hurtigbåten skikkelig på for å komme seg fra kai i vinden.

Det blåste ganske kraftig på Norskot i dag, og det var ubehagelig å ligge ved kai. Man kan risikere å bli sjøsyk, og det går jo ikke. Hurtigbåten var inne og kom seg ikke enkelt fra kai. Den måtte gi skikkelig på, så sjøen ble pisket voldsomt opp, og det fikk vi merke der vi lå.

Vi bestemte oss for å gå videre sørover.  Vi gikk gjennom Grøtøyrenna der grønne og røde staker står tett. Vi har gått i trangere farvann tidligere.  En drøy halvtime senere er vi i Helnessund, og her er det en fin gjesteplass, i en bås, og da kan det blåse så mye det bare vil. Her finnes også en slip, hurtigbåtanløp og en butikk.  Liten fin plass.

Sola skinner fra nesten skyfri himmel, men vinden slipper ikke helt likevel. Vi skal forsøke å grille i kveld, siden det er laget en flott grillplass her.

2016-04-19 15.59.26
Helnessund
2016-04-19 12.00.42
Ankerdrammen i solskinn

4 kommentarer om “Fra Nordskot til Helnessund

  1. Hei, kjekt at dere deler den flotte turen med oss! Jeg mener at dere nå starter på den vakreste sjøreisen i Norge, kysten mellom Steigen til Rørvik må bare oppleves 🙂 Og så heldig dere er som kan bruke så god tid! Rett sør for Helnessund ligger Brennviksanden, en nesten 2 km lang sandstrand. Sving baugen innom der før dere setter kursen sørover 🙂 God tur videre, skal følge med dere!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s