Vintereventyret i Lofoten

burekka
Burekka i Stamsund – og Tamara.

3. februar i år ankom Tamara Stamsund i fint stille vær. Seilasen startet på Nesna, og gikk via Bodø og Norskott over til Skrova, Henningsvær og Stamsund. Det var to sjømenn om bord som koste seg på turen.

Rorbua sto klar, og det var bare å flytte inn. Bua hadde Stamsunds beste plassering, fri utsikt til alle fiskebåtene som kommer og går, og alt livet her på Skjæret.

Grete fisker
Grete viser frem fangsten

På grunn av mye vind fikk fisket en noe treg start, men etterhvert ble det fiska såpass at besøkende fikk med seg mye fisk sørover. Fruen, Grete, var også på et kort besøk i Stamsund i februar. Hun returnerte 17. mars som nyslått pensjonist.

Første dag med fiske var en stor suksess. Vi fikk mye fisk og kunne levere den på fiskemottaket. For skårungen Grete, var dette en fantastisk opplevelse, men veldig tungt for armene. Som kontorrotte i mange år er armene svake, men det er viktig å ikke gi opp og få den fisken over i båten. Å fiske skrei med stang var også en flott opplevelse. Grete elsker å fiske med stang, og har aldri slitt så mye for å få opp fisken, men gøy var det!

Midt i fisket en dag gikk mayday-relevarselet på båtradioen. Svenn reagerte som en gammel redningsskøyteskipper som seg hør og bør,  og meldte seg for Bodø-radio. Havaristen var en liten fiskebåt som tok inn vann. Grete hadde akkurat da en diger fisk på stanga, og måtte få hjelp av Svenn for å få fisken ombord raskt. Tamara gikk umiddelbart mot havaristen. Det viser seg at havaristen allerede hadde mottatt hjelp, men at hjelperen hadde ikke varslet Bodø radio. Svenn varslet så Bodø-radio, og alt gikk bra.

Vi har fått hengt til boknafisk og puttet mye i fryseren til svigerfar. Vi har hatt kontinuerlig tilgang på masse deilig fisk, helt blodfersk. Det blir garantert vanskelig å kjøpe fisk på østlandet igjen etter dette… Det blir gammel fisk i forhold!

Været i Lofoten er lunefullt, og enkelte dager blåser det såpass et så det blir ikke fiske. Vi har med oss bil til Lofoten, og det blir da naturlig nok en del kjøring for å se igjen deler av Lofoten.

I Lofoten har vi truffet mange gamle kjente, men det er noen ganger vanskelig å kjenne folket igjen. Grete treffer også sitt søskenbarn, Fay, i Henningsvær.

Stamsund og Lofoten er Svenns barndomsrike, og vi bodde her som ektepar i ni år, datteren vår, Hilde, ble født og vokste opp her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s